Ordbog

CRT: Forkortelse af cathode ray tube – vi kalder det for et billedrørs TV. 

Hardware.  Se evt. vores beskrivelser af diverse hardware: http://www.efag.dk/index.php/hardware/

Joystick: Enhed [fysisk] spilleren bruger, til at styre karakter eller anden bevægelig enhed [virtuel] på skærmen. Enheden er typisk udformet med en solid bund, hvorfra der stikker et “stick”/en pind op. Når spilleren bevæger sticken/pinden så bevæger enheden på skærmen sig ligeledes.

Konsol: Spillemaskine [typisk] uden tastatur. Konsoltyper inkluderer: Hjemmekonsoller (Nintendo Wii, Playstation, XBox etc.) og håndholdte konsoller (Game Boy, Nintendo DS, PS Vita, etc.), mikrokonsoller (fx androidbaserede systemer) og dedikerede konsoller der udelukkende spiller de spil som den har indkodet fra start. Ofte er konsoltyperne produceret til at spille i hjemmet modsat fx PCere, Macs og arkademaskiner. Den første populære hjemmekonsol hedder Pong.

Platform: [Hardware] Ordet dækker over de forskellige fysiske maskiner der benyttes. Så som PCere med Windows, Mac med iOS, Amiga med Workbench/Amiga OS men også konsollerne så som Super Nintendo, Sega Master & Mega Drive etc. samt håndholdte systemer som blandt andre er Sega Game Gear, Atari Lynx, Nintendo Game Boy. En platform er også en Arkademaskine og en Pinball/Flippermaskine, dog er disse sjældent indbefattet. [Kategori] fra wikipedia: Platformspil er en genre inden for computerspil. De ældste spil fra denne genre var 2D platformspil hvor man så det hele fra siden. Det er også her navnet stammer fra, i det det gik ud på at springe fra den ene platform til den anden. Senere kom 3D platformspillene hvor man bevægede sig rundt i et frit område.

Platforme: De mest benyttede er: Arkademaskine, Computer, Flippermaskine/Pinball, Håndholdt, Konsol, PC, Smartphone, Tablet/iPad & Touchpad.

Spilgenre: 

1 Action
2 Shooter
3 Action-adventure
4 Adventure
5 Role-playing
6 Simulation
7 Strategy
8 Sports

Spilgenre: Action > Ball and paddle >

Denne genre blev skabt sammen med de første computerspil i 70erne. Typisk kender vi denne spil genre fra hjemmekonsollen Pong og senere arkade/computerspillene Breakout og Arkanoid. Det første håndholdte spilsystem der kunne udskifte spil hedder Microvision og kom med Ball and Paddle spillet Block Buster. Interessant for denne genre er, at den kræver både spil (softwaren) og hardware i form af en “paddle”. En paddle er en controller med drejeknap frem for joystick/d-pad/tastastur/etc.